Naslovnica knjige Rodila sem angela

Ideje o tem kako naj izleda naslovnica knjige Rodila sem angela, sem sprva iskala v knjižnici na oddelkih za psihologijo ter romane za odrasle. Večkrat sem se odpravila v knjižnico in opazovala knjige na teh oddelkih, da bi našla primer naslovnice, ki mi je všeč in bi mi lahko služil kot iztočnica za oblikovanje. A moje prizadevanje ni obrodilo sadov.


Nato pa sem nekega večera začutila, da je zelo nujno, da grem naslednji dan zjutraj v večjo knjižnico. Ta občutek je bil že skoraj enak temu, ko te nekdo za vsako ceno preganja, da pojdi že vendar in ne čakaj. Zjutraj sem bila tako lena, da bi najraje ostala kar doma, ko je zazvonil moj telefon. Klical me je moj ati in rekel, da če želim, greva lahko danes skupaj do tiskarja, da mu bom povedala kakšno knjigo si želim izdati. Dobila sem razlog za to, da se spravim iz hiše in se odpravim v knjižnico, saj nisem imela pojma kaj bi tiskarju sploh lahko povedala. Joj, kako sem bila nervozna! Nato pa sem se odločila, da prosim za pomoč. Zato sem dejala: »Draga moja Iris, prosim te, pomagaj mi in mi prosim pokaži česa si želiš. Želim si, da bi ustregla tvojim željam glede podobe najine knjige. Ti si razlog za to, da je knjiga nastala. Res ti želim izpolniti želje glede tega.« Bila sem čisto jokasta, ko je mojo pozornost prevzela pesem, ki se je ravno takrat pričela predvajati na radiu. To je bila pesem skupine Tabu z naslovom Nabiralka zvezd. Takoj sem začutila, da mi je besedilo namenjeno zato, da bi lahko razumela želje moje Iris. Ko sem prispela pred knjižnico, sem šla preko telefona na internet in si pesem še nekajkrat predvajala. Vedno bolj sem razumela njen globok pomen.


V knjižnici sem čutila energijo moje Iris ter se ji predala, da me vodi. Peljala me je na otroški oddelek. Da, lahko bi si mislila že prej kje iskati, a si nisem. Prav smešno se mi je zdelo, da sem se ves čas zadrževala na oddelkih, kjer so knjige za odrasle. Nič čudnega, da nisem našla ničesar primernega. Iris me je usmerjala po otroškem oddelku in me privedla pred polico, kjer sem točno vedela katero knjigo naj potegnem z nje. To je bila povsem roza knjiga in ko sem zagledala naslovnico polno zvezdic sem vedela, da je to to. Pesem in ta knjiga sta bili njeno jasno sporočilo zame, ki ga ni bilo mogoče spregledati. Nato me je vodila še naprej in v moji košarici so se znašle knjige s katerimi sem dobila jasne odgovore tudi na to, kakšnih platnic in listov v notranjosti knjige si želi, ter da želi biti na naslovnici ona, da ne bo odveč niti, če dodam še kakšno risbico angelčka in pa slepi tisk. Punca ve, kaj hoče, sem si mislila, a ob tem niti nisem bila presenečena. Tako sem šla k tiskarju povsem oborožena in z jasnimi navodili sva  lahko oblikovala moje povpraševanje. Hvala, Iris. Vesela sem, da bo knjiga oblikovana po tvojih željah, saj je to najmanj kar lahko storim zate. Želje moje angelske hčerkice je udejanila grafična oblikovalka Alenka Tomašič.

 

saska simonic knjiga rodila sem angela naslovnica

 

Zvezdice na naslovnici ne bodo narisane črtno, ampak bodo v obliki slepega tiska.

Brezplačna delavnica za žalujoče

brezplačna delavnica za žalujoče saska simonic

Darilo za Vas

saska simonic meditacija prebujanje tretjega ocesa in povezava z Nebesi

 x 

Košarica je prazna