Eno leto od umetne prekinitve nosečnosti je naokoli

Eno leto od umetne prekinitve nosečnosti je naokoli. Praznovati ali žalovati? Je to rojstni dan ali smrtni dan? Hmmm …


Za mano je teden poln obujanja spominov. Takih, ki so utrnili že več solz v mojih očeh. Listala sem foto album v katerega sem zapisala celotno zgodbo, svoja čustva, spodbudne misli in ga napolnila s fotografijami najine deklice Iris, moje tretje nosečnosti in tudi z znaki iz Nebes, ki mi jih je poslala najina Iris. Te dni naše stanovanje spet krasi okvir z njenimi odtisi ter slikicama iz porodnišnice, kjer jo oba drživa pri sebi. Zraven je tudi knjiga Rodila sem angela ter knjižna kazalka - dva rezultata moje notranje moči in ob enem tudi dva začetka moje nove poti.


Ta dan imenujemo dan rojstva Iris v Nebesa. Povedala je, da izkušnja splava zanjo ni bila zelo boleča, saj je bila njena duša še tesno povezana z Izvorom. Da je njeno zadnje snovno življenje prineslo veliko novega znanja na Zemljo, ki ga jaz že širim in ga bom še naprej. Povedala je tudi, da je tudi ona tako kot jaz močna duša, ki si izbira posebne naloge. Da naj se ne bojim zanjo in naj se ne obsojam, da kaj nisem storila prav. In da se bo nekega dne utelesila, a kljub temu ostala tudi del naše družine. In res se je zgodilo to, da si je že izbrala novo mamico in vse več biva v svojem novem telesu. Ni je več tako pogosto ob nas. A pride vedno, ko jo prosim. Pomaga vedno, ko jo prosim. Duša Iris živi naprej. Dobila bo novo ime, prinesla nove lekcije izbrani mamici.

Rodila sem angela saska simonic eno leto rojstvo v nebesa pom


Zelo sem vesela in tudi ponosna na to, da bo najina zgodba večno živa, ker potuje med ljudi. Ogromno moči sem zbrala, da je temu tako. Hvaležna sem za to in tudi ponosna. V moje življenje je tako prišlo veliko ljudi, veliko vas, ki imate prav posebno mesto v mojem srcu. Odzivi bralcev in tistih, ki ste našo zgodbo slišali preko oddaj in mojih zapisov na spletu, mi dajejo vedeti, da sem storila veliko dobrega s tem, ko sem zgodbo delila. Tak je bil tudi moj namen. Sporočate mi, da vam moje besede vlivajo pogum in moč. Da se v njih najdete in jih močno čutite. Vaši vtisi in misli, ki jih delite z mano, me v teh dneh še posebno držijo pokonci. Hranim jih na prav posebnem mestu. Ob enem z zgodbo podpirava tudi delovanje posebnega zavoda - Zavoda 13, ki tudi nosi posebne zasluge za to, da je bila knjiga lahko izdana. Vesela sem, da lahko storim kaj za dobro ljudi in podprem dejanja, ki si to zaslužijo. Hvala vsem, ki ste pripomogli k uresničitvi moje želje po izdaji knjige Rodila sem angela, posebno podjetju, ki je doniralo znesek za stroške tiska ter studiu Lalene, ki je povsem nesebično in z velikim sočutjem ponudilo brezplačno grafično oblikovanje knjige. Hvala tudi Zdravilnemu gaju Tunjice, kjer ste mi podarili brezplačne obiske energetskih točk v parku in terapije, ki jih bom s hvaležnostjo izkoristila.


Ali je torej 21. maj za nas dan žalovanja ali dan praznovanja? Moram reči, da je ta dan za našo družino oboje. Vedno mi bo hudo, ker je bilo telo najine Iris tako posebno, da je bila najboljša odločitev ta, da nosečnost prekinem. Nič  je ne bo nikoli nadomestilo. Kot mamica bom vedno pogrešala vse, kar mi je bilo pri njej s to določitvijo odvzeto. Vedno mi bo hudo zaradi tega, kljub temu da vem, da bi bilo zelo težko, če bi se odločila drugače. A ob enem tudi zelo cenim svojo moč in spoštujem lekcije katere mi je Iris prinesla. Velike stvari so zrasle iz te izkušnje, moje življenje, jaz sem od takrat nekaj povsem drugega. Hvaležna sem, ker čutim energije. To res cenim. Šla sem preko vseh svojih meja, da sem ji lahko omogočila največ in najboljše, kar sem ji kot njena mamica lahko.


Kako bomo preživeli njen dan rojstva v Nebesa? Odločili smo se za posebno dejanje. Vsako leto se bomo na ta dan vsi skupaj fotografirali ob cvetočih irisih in ustvarili nov foto spomin. Narava bo vsako leto obudila njeno zgodbo z nami.


Lepo je, ker se nam je letos v maju pridružila deklica Selina, rojena na isti dan kot njen ati. Neizmerno sem hvaležna za to bitjece. Hvaležna sem, ker je z njo vse tako, kot si želi vsaka mamica, da bi bilo. Imam še eno zdravo deklico s katero lahko uživam prav vse radosti materinstva in katera mi prinaša povsem druge lekcije. Cenim prav vsak trenutek z njo. Njena bratec in sestrica sta jo zelo lepo sprejela, vsi čutimo kako neizmeren dar življenja je.


Letos bomo šli na dan rojstva Iris v Nebesa vsi skupaj na Vinsko vigred v Metliko, kar lani nismo mogli, saj sva bila z možem v porodnišnici. Kupili bomo balone za otroke in eden bo v zrak poletel v spomin na Iris. Letos bo vse drugače, vse tako lepo in zato lahko rečem, da bo ta dan tudi dan praznovanja ponovne sreče v naši družini. Kljub temu, da bom jokala, bom srečna. To so solze žalosti pomešane z občutki hvaležnosti in sreče, da je letos vse drugače. A kot pravim, vedno bomo na ta dan tudi pogrešali in žalovali.


In res, še enkrat bi se rada zahvalila vsem, ki mi pišete in ste mi pisali, saj mi v teh dneh vaše besede pomenijo še posebno veliko. Držijo me pokonci in mi dajejo vedeti, da sem na pravi poti. In ta pot, je pot mojega srca. Iris je prišla, da mi jo razkrije, da me spomni kdo sem in od kod prihajam. Me pa tudi zelo daje radovednost s čim nas bo njena dušica presenetila ob tem posebnem dnevu. Se ji povsem prepuščam ... <3

Brezplačna delavnica za žalujoče

brezplačna delavnica za žalujoče saska simonic

Darilo za Vas

saska simonic meditacija prebujanje tretjega ocesa in povezava z Nebesi

 x 

Košarica je prazna