Čudežno romanje v Medjugorje

Svojega prvega romanja v Medjugorje sem se zelo veselila, saj sem čutila močan klic, da obiščem ta sveti kraj, vse odkar sem se poslovila od hčerkice Iris. Letos, na cvetno nedeljo, se mi je ta velika želja izpolnila. Bilo je čudežno!

 

Na avtobus sem se vkrcala v Metliki in postala del skupine čudovitih ljudi, ki nas je družila skupna želja, da romamo v ta sveti kraj. 

Ob prihodu v Medjugorje sem bila zelo ganjena, saj mi je bilo namenjeno, da prenočim v apartamaju pred katerim so bili v razcvetu beli irisi. Nikjer v ulici ni bilo apartmaja kot je bil ta, kjer bi cveteli irisi. Prevzeli so me občutki neizmerne ljubezni.

medjugorje 2 2

 

Posebej se me je dotaknilo tudi dejstvo, da je apartma nosil številko 66. Kdor pozna zgodbo o naši izgubi hčerkice Iris, ki sem jo zapisala v knjigi Rodila sem angela, zagotovo ve, kako posebno je bilo njeno telo, saj je imela med drugim na rokicah in nogicah po 6 prstov. In ravno številka 6 je tudi moje srečno število že od nekdaj.

medjugorje 1 5 

Že sam prihod v ta sveti kraj je bil zame po vsem videnem veličasten in ganljiv. Moje srce je dehtelo od hvaležnosti in čutila sem, da sem na pravem kraju ob pravem času.

Romanje na Križevec je v meni odpiralo intenzivna čustvovanja in novo zavedanje. Tik pod križem, na zadnji postaji, sem se usedla na kamen in bila deležna občutja popolnega miru in radosti. Vedela sem, da je ob meni Jezus. Izrekla sem mu svoje zaupanje Vanj in svoje poslanstvo pri delu z žalujočimi predala njegovemu vodstvu. Povsem sem se odprla Njegovemu vodstvu na mojih poteh dela z žalujočimi, občutila še večji mir in radost, ter z zaupanjem do lastnega življenja in moje vloge v svetu odšla nazaj v mesto. To je bil velik božji blagoslov. <3

medjugorje 3 3

Na poti domov je bivši nadškof Alojz Uran, ki je vodil naše romanje, prisedel k meni in mi rekel, da naj iz kupa kartic, ki jih je držal v rokah, potegnem eno zase. Pogledala sem v daljavo in naključno potegnila kartico na kateri je pisalo: "Čeprav se zdiš neznatna, si tako pomembna, da te obseva mogočno Sonce." Misel, ki mi je bila namenjena in je njegova, je zaslužna za velik premik, ki se je zgodil v meni. Namreč pogosto sem se spraševala o svoji lastni vrednosti. Spoznavam, da ima veliko ljudi težave z lastno vrednostjo. To se posebej izrazi ob preizkušnji izgube ljubljene osebe, ki nas privede k ozaveščanju lastne vrednosti. Privede nas k razglabljanju o lastni vrednosti na nivoju BITI in IMETI. Vsakdo, ki JE, lahko tudi IMA. A pomembno je, da nas IMETI ne oddalji od naše BITI. Da ničesar in nikogar v življenju ne vežemo nase s tako mero, da bi verjeli temu, da nas določa to, kar v življenju imamo. Ko s sprejemanjem, ter zaupanjem v svojo lastno pot sprejmemo tudi pot ljubljenega preminulega, ki je odšel, takrat spoznamo, da smo brezmejni, da je naša vrednost neskočna in da smo ena sama velika ljubezen.

Na poti domov je na cvetno nedeljo nadškof Uran tudi maševal v hrvaškem Lurdu in blagoslovil butarice, šopke in palmine liste, ki smo jih imeli s seboj. Na tem kraju vlada res posebna energija, ki mi je ves čas božala dušo. Zagotovo se bom na to mesto še vrnila.

medjugorje 44

Na poti domov sem prejela odličen recept za Ruske kapice od gospe Štefke Prah, ki je izvrstna gospodinja, mati štirih otrok, ki ima ogromno vnukov in žari od življenja. Ko sem recept preizkusila, so bili nad piškoti vsi zelo navdušeni, zato sem se odločila, da vse kar je dobrega delim naprej in vam v nadaljevanju zapisa podajam ta recept za odlične ruske kapice.

Ruske kapice po receptu Štefke Prah (količinsko za velik pekač, čez celo pečico)

Sestavine za biskvit:

9 jajc - ločimo rumenjake in beljake

30 dag sladkorja (15 dag damo v beljake, 15 dag v rumenjake)

30 dag moke

3/4 pecilnega praška

3 žlice Kraš kakava

12 velikih žlic vode

Priprava biskvita:

V rumenjake dodamo 12 velikih žlic vode in jih skupaj s sladkorjem zmiksamo v rahlo kremo, kateri dodamo še moko s pecilnim in 3 žlice kakava, ter zmešamo z mešalnikom. Iz beljakov stepemo sneg in ga kar z mešalnikom vmešamo v nastalo maso iz rumenjakov. Zmes vlijemo v pekač in pečemo 25 minut pri 170°C.

Sestavine za kremo:

800 ml mleka

2 vanilijeva pudinga

6 žlic sladkorja

2 zavitka vanili sladkorja

300 g margarine

Priprava kreme:

V vrelo mleko zamešamo maso iz pudingov, sladkorja in vanili sladkorja, ki smo ji dodali nekaj žlic hladnega mleka od teh 800 ml mleka, da so se sestavine povezale. Skuhamo puding na klasičen način in ga pustimo, da se malce ohladi. Nato vanj z mešalnikom umešamo margarino.

Biskvit z modelčki za krog, ki jih lahko naredimo iz embalaže od Actimil jogurta, ki ji odrežemo dno, razrežemo in nato vsak valj, ki ga dobimo prerežemo čez polovico in ga na debelo namažemo s kremo, ter pokrijemo z drugo polovico. Nato stranske dele piškota povaljamo v kokosovi moki. Na vrh piškota namažemo čokoladno glazuro, ki jo pripravimo tako, da nad vodno kopeljo stopimo 100 gramsko jedilno čokolado in ji dodamo margarino, da se glazura kasneje na piškotu ne strdi povsem. Za čokoladno glazuro nimam recepta, ker jo vedno delam po občutku iz Kraševe čokolade.

Za piškote velja, da se je potrebno recepta držati in upoštevati vsa navodila, saj sicer ni zagotovila, da bodo uspeli.

Ob prihodu v Metliko sem prejela tudi posebno pozornost od naše vodičke, ki mi je namenila kip angela v znak sočutja ob izgubi naše Iris.

V Medjugorje se bom zagotovo vrnila, saj nisem romala do točke, kjer je postavljen kip Marije. Čutila sem, da enostavno še ni pravi čas in imela sem prav. S Sveto Materjo sem pred kratkim doživela prav posebno izkušnjo in sedaj me močno kliče, da obiščem tudi sveti kraj v Medjugorju, kjer stoji kip v čast Njej. <3

 

 

Brezplačna delavnica za žalujoče

brezplačna delavnica za žalujoče saska simonic

Darilo za Vas

saska simonic meditacija prebujanje tretjega ocesa in povezava z Nebesi

 x 

Košarica je prazna