Dostava
Uporabite za dostavo če je enak naslovu plačnika
Dodaj/Uredi naslov
Ime SKU Cena Količina Popust Za plačilo
 
Cena izdelkov

Izberite dostavo

Izberite način dostave

Prosimo izberite način dostave

 
Za plačilo:
0,00 €
Opombe in posebne zahteve
Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine.


1.    Registracija

Za uspešen nakup je registracija kupca zaželena, ni pa obvezna. Registracija je obvezna le za pridobitev članstva. Vnešeni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil!


2.    Naročilo

Po oddaji naročila, prejme kupec, še isti dan, na svoj elektronski naslov potrdilo o oddaji naročila, kateremu so prav tako priloženi podatki za plačilo. Po prejetem plačilu prejme kupec na svoj elektronski naslov sporočilo z obvestilom o potrjenem naročilu. Potrdilo o prejetem naročilu se smatra kot pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem/upravljalcem spletne trgovine in je nepreklicno sklenjena. Naročeno blago se odpošlje na naslov, katerega je kupec navedel za dostavo ob naročilu, po elektronskem naslovu pa dobi še potrdilo o poslanem naročilu.


3.    Plačevanje

Plačilne možnosti so naslednje:

a)    Plačilo na TRR– plačilo na transakcijski račun ponudnika
Po izpolnitvi naročilnice in oddaje naročila dobi kupec na svoj elektronski naslov potrdilo o naročilu, na kateremu so potrebni podatki za izpolnitev UPN plačilnega naloga. Kupec mora pri plačilu oz. izpolnitvi UPN naloga v okence za namen plačila vnesiti številko naročila.

b)    Plačilo po povzetju
Prejemnik pošiljke bo ob prevzemu pošiljke plačal znesek odkupnine ter dodatni znesek vplačnine, ki ga zaračuna Pošta Slovenije po svojem veljavnem Ceniku ostalih storitev.

c)    Gotovinsko plačilo ob osebnem prevzemu
Kupec ima možnost osebnega prevzema po predhodnem dogovoru preko elektronskega naslova saska@simonic.eu ali telefona 040 612 272.


4.    Dostava

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije. Stroški pošiljanja so odvisni od količine naročila in so navedeni ob naročilu. Osebni prevzem je mogoč po predhodnem dogovoru preko elektronskega naslova saska@simonic.eu ali telefona 040 612 272.


5.    Cene

Vse cene na spletni strani so v evrih (€). Prodajalec ni zavezanec za DDV, tako da cene ne vsebujejo DDV razen, če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica.


6.    Vračilo in zamenjava blaga ter pravica do odstopa od nakupa

Že kupljeno blago, pod pogojem, da je blago nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži, lahko kupec v roku 14. dni od prejema blaga, pošlje nazaj prodajalcu in zamenjali ga bomo za drugo blago. Strošek vračila in strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago nosi kupec.
O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca in sicer na e-pošto: saska@simonic.eu, blago pa vrniti v 14. dneh od dneva nakupa. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi priloženega z dostavljenim blagom. Prodajalec ne sprejema odkupninskih pošiljk. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30.) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, brez da kupec to zahteva.


Kupec naročenega blaga pod navedenemi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:
• če gre za dobavo knjig
• pri strojih, aparatih, računalniški opremi, avdio in video posnetkih ter računalniških programih, če je kupec že odprl varnostni pečat ali odpakiral iz originalne embalaže
• če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam
• če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe (na primer uporabljen CD medij, kartuše, tonerji in drugi potrošni material, pijača, hrana...)
Vkolikor izdelke začnete uporabljati, pa si premislite, izgubite pravico do odstopa od pogodbe.


7.    Reklamacije in garancija

Kupec lahko reklamira blago, če le to nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali pa kako drugače odstopa od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v roku 14 dni od dneva nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, zahteva popravilo artikla ali vračilo kupnine. V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte: saska@simonic.eu, pošiljko pa, po predhodnem dogovoru z nami, vrnete na naš naslov, na naše stroške. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).
V primeru, da je paket, ki ga prejmete ob naročilu blaga, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi in sicer tako, da o zadevi seveda najprej obvestite nas preko e-pošte: saska@simonic.eu, mi pa Vam po predhodnem dogovoru z Vami, pošljemo kurirja dostavne službe, ki prevzame pošiljko v enakem stanju, kot ste jo prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili), vi pa izpolnete reklamacijski zapisnik. Skupaj z našo dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.


8.    Komunikacija

Prodajalec bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu kupec izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala sestavine, ki bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno naveden, akcije, posebni popusti in druge tržne tehnike bodo jasno označene kot takšne z jasno določenimi pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.


9.    Mnenja in komentarji uporabnikov

Mnenja oz. komentarji uporabnikov spletne trgovine Saška Simonič s.p. ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Prodajalec omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih prodajalec pregleda. Prodajalec ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju prodajalca ne nosijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in prodajalcu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Prodajalec ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prodajalca, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na prodajalca.


10.    Odveza odgovornosti

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti blaga ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Prodajalec ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Prodajalec mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Prodajalec ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvirajo iz tega naslova. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.


11.    Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov (ZVPot). Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Prodajalec bo v roku pet (5) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Kontaktna oseba za pritožbe je Saška Simonič, elektronska pošta: saska@simonic.eu
Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


12.    Izjava o varovanju osebnih podatkov

Podjetje Saška Simonič s.p., ki upravlja spletno trgovino Saška Simonič (www.saska.simonic.eu), se pri svojem poslovanju zavzema za koretno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine.
Podjetje Saška Simonič s.p. za potrebe poslovanja spletne trgovine Saška Simonič s.p. zbira naslednje podatke uporabnikov:
•    ime in priimek
•    naslov in kraj bivanja
•    naslov za pošiljanje naročenega blaga
•    naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
•    geslo v enkriptirani (šifrirani obliki)
•    ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino
Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino ne odgovarjamo.

Za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo našo spletno trgovino.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih podjetje Saška Simonič s.p. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.


13.    Prodajalec oz. ponudnik / upravljalec spletne trgovine

Saška Simonič s.p.
Podreber 2a, 8333 Semič, Slovenija
GSM: 040 612 272
saska@simonic.eu
www.saska.simonic.eu

Osnovni podatki:
Davčna št.:  34136223
Matična št.: 7240732000
Transkacijski račun:     IBAN SI56 0243 2227 4237 990 (NLB d.d.)

 

_______________________________________________________

Splošni pogoji so bili nazadnje spremenjeni 16.4.2017

 x 

Košarica je prazna