Kdo je Saška?

Sem to kar smo mi vsi.

Drznila sem si poizkusiti dvigniti vibracijo planeta s tem, ko sem si dovolila začutiti svoje Bistvo in sem s svetom delila svojo izkušnjo z umetno prekinitvijo nosečnosti.

saska simonic rodila sem angela naslovnica

 

Na začetku poti

V času študija sem po rojstvu drugega otroka doživela poškodbo, ki mi je dala izkušnjo nepokretnosti. Moje življenje se je ustavilo. Ko sem se poslovila od invalidskega vozička in bergel, sem se odločila nekaj - da bom, dokler hodim po dveh nogah in sem sposobna skrbeti zase in za otroke, dajala življenje. Začutila sem, da so otroci največ, kar lahko pustim na tem svetu. Z možem sva se kmalu odprla za novo življenje. Od prvega dne nosečnosti sem vedela, da nosim deklico in da je njeno ime Iris, kar pomeni mavrica. Veselje je bilo neizmerno.

 

Zapleti

V tretjem mesecu nosečnosti, je zdravnica na ultrazvočnem pregledu opazila, da najin otrok morda malce netipično drži prste na rokah. Kljub temu, da so bili vsi ostali rezultati ultrazvočnih preiskav popolni, sem čutila, da je tokrat nekaj res drugače, saj je bila to tudi prva nosečnost v kateri nisem izkusila slabosti. Zato sva se z možem odločila, da opravim samoplačniški krvni test, ki bo podrobneje razkril, kaj se dogaja.

 

Novica, ki je spremenila vse

Krvni test je potrdil moje jasnočutenje, da pod mojim srcem raste deklica in to me je razveselilo. Toda rezultat testa naju je tudi povsem pretresel, saj se je riziko za sindrom patau povečal iz 1:19.000 na 1:20. Preden sva izvedela za to šokantno novico, sva se odločila še za dva ultrazvočna pregleda pri največjih strokovnjakih v porodnišnici Ljubljana. V 4D tehniki smo si ogledovali telo najine hčerkice in preštevali prstke na rokicah. Izvidi so bili pomirjajoči, saj je vse na njenem telesu delovalo brez posebnosti. Toda po odvzemu plodovnice se je za nas potrdilo najhuje: hčerkica Iris je zelo posebna deklica, ki nosi diagnozo trisomija 13 ali sindrom Patau.

rodila sem angela naslovnica

Z življenjem nezdružljiva diagnoza najine hčerkice Iris, me je postavila pred najtežjo odločitev mojega življenja. Ko sem preučila vso literaturo o tej genetski napaki in njenih posledicah na življenje moje hčerkice, ter se glede odločitve posvetovala tudi pri strokovnjakih v porodnišnici in Petri Greiner, mamici Sofije, ki s tem sindromom čudežno živi nepredstavljivo življenje, sem začutila, da si jaz takega življenja ne bi želela, če bi bila jaz najina Iris.

 

Najtežja odločitev mojega življenja

 Tako sem prevzela odgovornost za njeno in naše najvišje dobro, ter sem se odločila, da nosečnost prekinem. Tudi Iris sama me je vodila po tej poti in mi dajala moč, da sem bila kos delu sebe, ki je na ves glas kričal, da kljub vsem znanim dejstvom glede življenja z diagnozo trisomija 13, ne zmore sprejeti takega konca. Ko sem umetno prekinila nosečnost, je bil ravno mesec maj in irisi so bili v največjem razcvetu. Te cvetlice so močno zaznamovale vso dogajanje. Čutila sem vznemirjenost, da narava ve, kaj se dogaja in da je z nami oznanjala našo zgodbo ves ta čas.

Moj strah, da so se genetiki motili, je bil neizmeren, saj je bila Iris ultrazvočno popolna deklica. Želela sem si potrditve na njenem telesu, ki bi mi dala videti, da sem se odločila prav, da sem prav prisluhnila sebi in hčerkici Iris.

 

 Rojstvo angela

21. maja 2016 so mi ob 13:42 uri na trebuh položili 21 cm veliko in 160 gramov težko telesce najine hčerkice Iris, ki sem jo rodila v Nebesa. Rodila sem najmilejšega angela. Ultrazvočno popolno telo najine deklice je imelo na rokicah in nogicah po 6 prstkov, spodnjo čeljust zelo majhno, prisotna sta bila moški in ženski spolni organ in druge posebnosti. Ko sem dobila vse te potrditve, sem bila s svojo odločitvijo, da nosečnost prekinem, povsem pomirjena. Iris, kar pomeni mavrica, je resnično prišla in odšla kakor pride in odide tudi mavrica. Njeno ime sem začutila, še preden sem zanosila z njo in pri zdravnikih dobila potrditev, da nosim deklico.

 

Jasnočutnost

Z njeno dušo sem bila povezana že v času najinega odločanja glede prihoda novega člana v našo družino. Prav je, da svojim občutkom zaupamo, da smo v stiku s seboj, saj se tako vedno znova potrjuje, da ni nič naključje, ampak da smo za vse kar se nam zgodi izbrani. Vsako pomlad, ko zacvetejo irisi, narava potihem pripoveduje najino zgodbo.

 

Pot navzgor

Žalovanje po izgubi otroka ob umetni prekinitvi nosečnosti je zelo specifično, zato sem se na področju samopomoči ob žalovanju tudi veliko izobraževala. Spoznavala sem različne tehnike in pristope, ki preverjeno prinašajo rezultate na področju čustvenega olajšanja po izgubi ljubljene osebe in zdaj z njimi pomagam žalujočim.

predstavitev knjige rodila sem angela saska simonic

Tekom izkušnje z umetno prekinitvijo nosečnosti sem na lastni koži spoznala, kako velik tabu je tovrstna izguba otroka. Kako je to področje izgube otroka slabo podprto. Kako ostajamo sami v stiski vseh občutij, ki se porajajo ob tej odločitvi. Kako malo je razumevanja do žalujočih družin, ki se soočamo s to situacijo. Iris mi je s svojim prihodom odprla oči za spremembe, ki jih potrebujemo na tem področju in ona je tista, ki me vodi po tej srčni poti.

 

Najina zgodba živi še naprej

Najina zgodba, ki sem jo zapisala v knjigi Rodila sem angela, je edinstvena knjiga na področju izgube otroka ob umetni prekinitvi nosečnosti na slovenskem prostoru. Ljudem sem jo dala z namenom, da pomagam, izobražujem in prispevam k spremembam, ki so potrebne. Sama bi bila v času soočanja z dejstvi o diagnozi moje deklice take knjige zelo vesela, saj bi mi prihranila veliko energije, ki sem jo porabila, da sem prišla do vseh odgovorov, ki so se dotikali vprašanj glede moje odločitve, da nosečnost prekinem.  

saska simonic rodila sem angela

Moja angelska hčerkica Iris me je prišla spomniti: 

 

"Naša telesa niso edina dimenzija in to, kar je snovno, je le prehod v življenju."

 

Odprla mi je čute za energije in dala potrditev, da so moja jasnočutenja resnična.

 

Zelo sem ji hvaležna, da me je izbrala za svojo zemeljsko mamico in mi preko najine izkušnje odkrila moje poslanstvo, da pomagam vsem žalujočim. Pri svojem delu spreminjam življenja ljudem, ki si po izgubi ljubljene osebe želijo čustvenega olajšanja in se ponovno postaviti na noge. To je neprecenljiva vrednost, ki jo dajem in mi je v neizmerno veselje. Svojo zgodbo in razmišljanja sem imela priložnost podeliti tudi v oddaji Zvezdana.

saska simonic naslovnica slika jaz zvezdana

V želji po odkrivanju sveta energij in iskanju načinov samopomoči ob izgubi ljubljene osebe sem se veliko izobraževala in si pridobila nova znanja in spoznanja, ki jih z zadovoljstvom uporabljam pri svojem delu: 

  • znanja iz magije, saska simonic prakticna magija
  • kristaloterapije, saska simonic kristaloterapija
  • barvne terapijesaska simonic barvna terapija
  • poznavanja in uporabe angelskih run, saska simonic angelske rune
  • znanja iz obsežnega tečaja Energije vzporednih svetov, saska simonic energije vzporednih svetov
  • tečaja karmične diagnostike (Nela Rep) in
  • medijstva (Cristy Žmahar). saska simonic medijstvo

V želji po dodatnih znanjih za delo z žalujočimi in umirajočimi sem opravila tudi usposabljanje v Slovenskem društvu HOSPIC.saska simonic HOSPIC

Po izobrazbi sem diplomirana biologinja. saska simonic diploma biologija

Tekom študija sem rodila tri otroke: Aljo (2014), Staša (2015), ter angelsko Iris (2016). V letu 2017 se nam je pridružila deklica Selina. Leto 2018 je zaznamoval prihod naše deklice Miše. Moj mož Igor je bil moj prvi fant. Zaljubila sva se pri mojih rosnih štirinajstih letih in takoj sva čutila, da sva si namenjena. Igor je oseba v mojem življenju, ki me s svojo vero vame vedno povzdvigne v svetlobo.

V življenju mi je najpomembneje, da je to kar dajem odraz mojega zadovoljstva pri tem kar počnem.

Zakaj mi lahko zaupate?

Moji dosežki:

- avtorica knjige Rodila sem angela

- avtorica dnevnika za žalujoče Živim z angelom

- avtorica zakladnice 52. načinov za doseganje čustvenega olajšanja po izgubi ljubljene osebe

- avtorica člankov za priznane spletne portale in revije

- avtorska izobraževanja in delavnice za žalujoče

- intervjuji v TV oddajah največjih TV hiš v Sloveniji

- ustanoviteljica Facebook skupine Živim z angelom

 

 "Izguba ljubljene osebe je začetek življenja z angelom."

 

logo favicon

 

 

 

 

 

 

 

 

Brezplačna delavnica za žalujoče

brezplačna delavnica za žalujoče saska simonic

Brezplačni mesečnik

Kraljica februar 2021 Zvezdana Valden

Darilo za Vas

saska simonic meditacija prebujanje tretjega ocesa in povezava z Nebesi

 x 

Košarica je prazna